Roseanne Barr

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

(Let op: met het volgende gaat het tot aan de streep om informatie uit 2013)

Roseanne Cherrie Barr (Salt Lake City (Utah), 3 november 1952) is een Amerikaans comédienne, actrice en politicus. Ze speelde onder meer in de naar haar vernoemde televisieserie Roseanne, waarin zij en John Goodman de hoofdrollen speelden.

Barr was, nadat ze vroegtijdig stopte met high school, onder andere bordenwasser in een restaurant in Salt Lake City. Op 17-jarige leeftijd werd ze moeder; baby Brandi Brown werd ter adoptie afgegeven. Ze trouwde met Bill Pentland en ze kregen drie kinderen. Pas zestien jaar later vond Roseanne haar draai als stand-upcomedian, en in 1987 kreeg ze haar eerste televisieserie: The Roseanne Barr Show. Dit was geen succes en de show werd al snel stopgezet.

In 1989 speelde Barr een van de hoofdrollen in de film She Devil, met als tegenspeelster Meryl Streep. Alhoewel deze film niet het succes bracht dat ze had verwacht, kreeg ze snel daarna de televisieserie: Roseanne. Deze serie zou negen seizoenen lopen en maakte van Barr een nationale bekendheid.

In 2012 won Barr de Peace and Freedom Party conventie waarmee ze voor deze partij mocht deelnemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2012.

Linken:


Terug naar de pagina over Occupy


Vandaag de dag