Prinsjesdag

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

En de geschiedenis die zich herhaalt

2021

Troonrede 2021: demissionair, maar ongekend wollig, aldus Gerard Breeman en Arco Timmermans in De Hofvijver van het Montesquieu Instituut, 27 sept. '21

Prinsjesdag 2.0 - september. 2021 .png

2005

Voorafgaand aan de troonrede sprak Loesje op prinsjesdag 2005 om 11.30 uur bij de ingang van de Tweede kamer op het Plein in Den Haag 'Haar volksrede uit', om daarmee iets tegenover alle nadruk op koopkracht en economische groei van de regering te stellen... te pleiten voor meer visie en geestelijke rijkdom.

In de week voorafgaand aan deze prinsjesdag verzamelde ze op verschillende plekken in het land plannen, dromen, ideeën en visies onder de rijken van geest. Ze riep daarbij de hulp in van Robin Hood, met veel ervaring in de herverdeling van rijkdom, en na het voorlezen van de volksrede werden de verzamelde ideeën overhandigd aan de kamerleden Van Oerle (CDA), Bakker (D66), Noorman-Den Uyl (PvdA) en Van Bommel (SP), waarbij Loesje een beroep deed aan alle volksvertegenwoordigers om zich toch vooral niet te laten verleiden tot geruzie over cijfers achter de komma zonder visie, maar een regering te vormen met creatieve plannen en tot de verbeelding sprekende 'verbeterende' ideeën.

Links


Terug naar de pagina over occupy