Nieuwe pagina en tips

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search
Onder een afgeschermd dak

Voeg gerust en graag nieuwe pagina's toe.
Wanneer er overlappen of dubbelingen met al bestaande pagina's of onderwerpen ontstaan maakt dat niet uit. Die filteren we er op een later moment dan wel uit... Zonder de inhoud, ofwel waardevolle bijdrage te verwijderen welteverstaan. Zou immers wel echt (een) 'Zonde' zijn ;-).

Stappenplan

Stap 1, zoekbalk rechtsboven

Typ in de zoekbalk rechtsboven een term in om te zien of er misschien al een pagina, (onderwerp of thema), met die naam bestaat?
Zo niet, ga dan zeker voor 'aanmaken'.

Stap 2, invoeren / bewerken

Kies voor 'Bewerken' of voor 'Brontekst bewerken'.
De 1e optie geeft een visuele tekstverwerk-balk boven de pagina volgens het WYSIWYG idee, waarover meer via de link Visuele Tekstverwerker.

Bij de 2e optie ga je met het invoeren van codes / tekens te werk. Waarover meer via bijvoorbeeld de volgende linken naar Pagina bewerken en/of Opmaak van Mikiwedia. (Kom je er daarmee nog niet goed uit, probeer dan een zoekterm als "mediawiki brontekst bewerken" bij een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Qwant, Swisscows, DuckDuckGo of Yahoo). - (Linken naar Google en Ixquik geven wij welbewust niet met oog op censuur en dus onbetrouwbaarheid).

Stap 3, jouw feestje

Schrijf, redigeer, ontwerp, voeg toe, vul aan... enzovoorts

Tips / aanraders

Tip 1, omtrent schrijfstijl

Probeer beschouwelijk te (be-)schrijven, zo objectief als mogelijk... en dus zonder je persoonlijke mening / zienswijze op te dringen. Sowieso goed om te doen, maar ook om dat wat je schrijft en bijdraagt stand te laten houden. (Niemand zit er op te wachten om de bijdragen van een ander te diskwalificeren, terwijl dat niet anders kan wanneer je te gek 'uit je plaat gaat'... met je schrijverij 'helemaal van god los raakt'. Probeer dat met andere woorden te voorkomen)

Tip 2, omtrent categorieën

Voeg aan je pagina 1 of meerdere categorieën toe om koppelingen te maken. (Zie voorbeelden).
Al je ideeën daarover en daarvoor van harte welkom.

Vertalen

Natuurlijk komen we met 'Google Translate' allemaal een heel eind. Ben je ondertussen toe aan een vertaalsite die net even wat meer biedt, kijk dan eens om naar DeepL Translator.