Mattias Desmet

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

Mattias Desmet is een Belgische psycholoog, professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent, die de laatste twee jaar veel aandacht heeft besteed aan het fenomeen van massavorming, psychose en daarover sprak in de media.

Citaat 25 maart 2020

"Wat onze reactie op het corona virus bepaalt, zijn niet de feiten op zich, maar wel het verhaal dat omtrent de feiten geconstrueerd wordt. Dat verhaal wordt geconstrueerd door hulpverleners die oprecht hun best doen om te helpen, door mensen die hun medemens niet willen zien lijden, door politici die de juiste beslissingen willen nemen, door academici die zo objectief mogelijke informatie willen verstrekken".

Video's

(Zoals ook in de Anderswat disclaimer gebruikt).
Maurice de Hond met Desmet


27 nov. 21: Robert Malone prijst het werk van Desmet tijdens een lezing in Tampa, Florida en geeft in een klein kwartier zijn samenvatting van de theorieën van de Belgische psycholoog. Naar aanleiding van de video die daarvan is gemaakt door Inspired Channel, besloot Malone in een artikel op Substack nog eens extra aandacht te besteden aan de ideeën van Desmet over massavorming en massapsychose.
Een lichtpuntje in de coronacrisis: kennis en ideeën worden als nooit tevoren verspreid en gedeeld.

Linken