Hans van Bommel

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

Oprichter en mede-eigenaar van IT-bedrijf SpronQ. Een bedrijf dat opdrachten uitvoert in binnen- en buitenland, onder andere bij CIZ, Tata Steel, Ministerie van Defensie en de NAVO. Van Bommel voorzag voor de corona met enige regelmaat media, (kwaliteitskranten, radio, tv, vakwebsites), van opinie's over besturen en de kwaliteit van IT.
Volg voor een overzicht van zijn boeken deze link naar Van Duuren Media of deze link naar Managementboek.nl.

Hans van Bommel in gesprek met Paul van Liempt van Voor de Ommekeer TV. De rode draad hierin is dat er veel mogelijk is met digitalisering, maar we in een land leven waarin innovatie onmogelijk wordt gemaakt. En waar zit dan het probleem?
“We hebben bestuurders die geen ervaring hebben met digitalisering, het kost een half leven je dat eigen te maken. Door het gebrek aan ervaring luisteren de bestuurders naar de kapitalistische markt."
Volgens Van Bommel is 95% procent van wat gerealiseerd hebben ondertussen onnodig. Is het echt zoveel? Van Bommel legt het uit aan de hand van voorbeelden. Er moet een systeemverandering op gang komen. Op de huidige manier raken we de kennis en de beste mensen kwijt aan landen buiten Europa. “Ooit was het zinvol de democratie met alle regeltjes, maar het is verworden tot een georganiseerd communistisch systeem.”
Tijd voor een ommekeer, hoe moet deze er volgens Van Bommel uitzien?

Zie ook