De media 2011

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

‏‎ (Let op: met het volgende gaat het om een terugblik op de media 2011).


De Arabische lente

De Arabische lente brengt meer sharia volgens de NOS, (dinsdag 25 okt 2011, 22:35), terwijl je van de Nederlandse Omroep Stichting toch een beter geïnformeerd en genuanceerder / neutraler bericht zou mogen verwachten. Hiermee krijgt het met andere woorden weg van 'stemming makerij'. Volg deze link voor meer info over de Sharia... waar op zich bijzonder veel op aan te merken valt, terwijl nadenken over wat er zoal bestaat en 'in het leven geroepen is', ondertussen geen kwaad zal kunnen.

The Wisdom of crowds

"The Wisdom of crowds, oftewel: de menigte versus de redactie". Onder deze kop bracht Theo van Stegeren op 30 mei 2006 een kritisch artikel richting de Volkskrant via De Nieuwe Reporter.nl.
Citaat: "Het boek The Wisdom of Crowds levert het wetenschappelijke bewijs dat groepjes experts, waartoe ik ook redacties reken, doorgaans niet de beste beslissers zijn."

Rupert Murdoch

Het tijdperk van Rupert Murdoch voorbij? - (link d.d. 2021 niet terug te vinden)

De mediamagnaat, inmiddels ook bekend vanwege: Afluisteren van telefoongesprekken van familieleden van vermoorde kinderen, omkopen van politie, vernietigen van bewijsmateriaal van misdrijven, bedreigen van politici -- leiders van het Verenigd Koninkrijk zeggen dat het imperium van Rupert Murdoch "deel is geworden van het misdaadmilieu". Al tientallen jaren voert Murdoch straffeloos een bewind -- met behulp van zijn groots media imperium dat bepaalt welke overheden gesteund worden en welke niet en waarmee hij tegenstanders door angst het zwijgen oplegt... is ondertussen nog steeds niet veroordeeld???

Laten we er gezamenlijk een einde aan maken, de macht van dit soort jongens en hun maten, (waaronder wellicht ook teveel lieden binnen ons eigen landje!?), die ons goedkope nonsens aanbieden... 'een armzalige voorstelling van zaken' en heel veel reclame waar te weinigen wel bij varen.

Het CvdM en Commerciële omroepen

Sinds 1989 is het in Nederland mogelijk om een commerciële omroep te beginnen.
Commerciële omroepen (bijvoorbeeld RTL 4, RTL 5 en SBS) krijgen geen geld van het Rijk. Ze zijn daarom aan minder wettelijke voorschriften gebonden dan de publieke omroepen.

De mediawet, stelt wel een aantal eisen, zoals:

  • Commerciële omroepen mogen geen gesponsord nieuws brengen.
  • Minimaal 40% van de programma’s moet een Nederlandstalige of Friestalige productie zijn.
  • Commerciële omroepen mogen maximaal 20% van de dagelijkse uitzendtijd besteden aan reclame- en telewinkelboodschapppen en maximaal 12 minuten per uur.

Jammer genoeg lukt het Het Commissariaat voor de Media ondertussen nog niet zo goed om de hand te houden aan deze regels... sinds de commerciële omroepen zich graag vestigen in Luxembourg. Een landje waar binnen de Eurozone andere regels voor lijken te gelden. Heel bijzonder.

Zie ook:

De gehele uitzending over het CvdM en de regels rondom reclame, (waar de drie fragmenten hierboven onderdeel van uitmaakten), werd op dinsdag 11 december 2012 om 05.00 uur - let wel 05.00 uur - uitgezonden, maar valt jammer en vreemd genoeg nergens terug te vinden.

Indoctrinatie ?

Binnen ons 'acht uur journaal' werd op 29 december 2011 de spot gedreven met het rouw-betoon in Noord Korea vanwege het overlijden van de grote leider Kim Jong-il. Wat wij van de nieuwe leider Kim Jong-un, (=> klinkt als...), zoon van de overleden president kunnen verwachten is onbekend. Daarover kunnen wij alleen speculeren en doen dat dan ook maar al te graag in negatieve zin.
Dat het verschil met onze manier van doen in het Westen niet zo heel erg groot is, (de aanbidding van ons kapitalistisch plaatje / model, met alle gevolgen van dien), nou ja... daar gaan we gemakshalve maar aan voorbij. ;-) :-(

Zie ook: De Journalistiek 2011

Terug naar de pagina over Occupy


Vandaag de dag