Crickhowell

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search
En de belastingopstand

Maar een klein dorpje dat zich slecht vinden kon in onder andere de "Dutch Sandwitch", ofwel slimme belasting constructies waar wij hier binnen ons Nederlandje zo prat op mogen gaan wanneer het aan onze overheid liggen mag...
Denken en menen wij er ondertussen ook zo over?
(Ligging van het dorpje met een stel wakkere mensen: ergens in Wales).

Hoe het allemaal begon

Een "Must see": The Town That Took On The Taxman (Tax Revolt Documentary). (Hierin wordt ook de Dutch Sandwitch uitgelegd).
Heydon Prowse bezoekt het stadje in Wales dat een nationale belastingopstand ontketent door de boekhoudkundige technieken te kopiëren die sommige grote bedrijven gebruiken om vennootschapsbelasting te ontduiken.
Voor sommige van de grootste bedrijven van het Verenigd Koninkrijk lijkt het betalen van vennootschapsbelasting optioneel te zijn. Door gebruik te maken van duivels ingewikkelde - maar volkomen legale - boekhoudtechnieken, kunnen zij de HMRC om de tuin leiden. Nu vechten de kleine bedrijven van een stad in Wales terug. De lokale handelaars van Crickhowell in de Brecon Beacons beginnen aan een missie om de technieken van hun multinationale rivalen te kopiëren en een eigen doe-het-zelf belastingontwijkingsregeling op te zetten.
Deze film, gepresenteerd door Heydon Prowse, copresentator van BBC Three's The Revolution Will Be Televised, volgt de eigenaars van de plaatselijke koffieshop, kledingzaken, rokerij, opticien en boekhandel op hun offshore-missie. Het is een reis die hen naar geheimzinnige belastingparadijzen, slimme belastingadvocaten en zelfs een confrontatie met de belastingman zelf zal brengen. Kunnen ze de geheimen van de grote belastingontduikers ontrafelen en het speelveld voor de kleine man egaliseren?
(Neem de reclameboodschappen svp voor lief)

Fair Tax Town

Een muis die brullen kan, zo gek nog niet

Linken