Boeren van Nederland

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

De boeren van Nederland willen graag met jou in gesprek. Zo valt er op hun website te lezen.

In 2019 en 2020 kon je letterlijk en figuurlijk moeilijk om ze heen: de boeren. De kranten stonden er vol van, grote protesten en trekkers op de snelweg. Aanleiding voor een groep boeren om op Valentijnsdag het gesprek aan te gaan met mensen buiten hun eigen bubbel.
“Dit jaar willen we online gesprekken met echte impact, zowel voor boeren als niet-boeren.”

Wat drijft hen?

Zij vinden het essentieel dat zij als boeren zelf actief deelnemen aan maatschappelijk debat en hun geluid laten horen. De verbinding zoeken met samenleving is nodig voor toekomst van de landbouw. Denk aan onderwerpen waar boer en samenleving gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn, zoals voedsel, landschap en dierenwelzijn. Zodat boer en samenleving elkaar beter leren kennen en begrijpen, en samen kunnen zoeken naar oplossingen of nieuwe wegen. Want boeren en burgers spreken elkaar zelden écht. Over wat ons bezighoudt en wat we daarin van elkaar verwachten. Hoe we samen aan de toekomst kunnen bouwen. Daar wil Boeren van Nederland graag verandering in brengen!

Make a Date

#Makeadate21-actie
In 2018 nam Boeren van Nederland voor het eerst het initiatief om boeren te stimuleren om op Valentijnsdag in gesprek te gaan met iemand buiten de eigen boerenbubbel. Het was een groot succes!

Contact

info@boerenvannederland.nl