Anderswat:Gebruiksvoorwaarden

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

Basis voorwaarde is natuurlijk dat je je kunt vinden in het gedachtegoed van Anderswat... Dat waar het voor wil gaan en staan. (Zie Over Anderswat).

Realiseer je daarnaast dat al je bijdragen aan deze Wiki kunnen worden bewerkt door andere gebruikers. Als je niet wilt dat je teksten aangepast / geredigeerd worden door anderen, plaats ze hier dan niet. (Ga uit van 'meeschrijven' en pleeg dus vooral overleg voordat je als een olifant door een porseleinkast gaat ;-)
Je belooft daarnaast ook dat je de oorspronkelijke auteur bent van materiaal, of dat je het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of soortgelijke vrije bron. Gebruik in geen geval materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij je daar toestemming voor hebt.

Probeer beschouwelijk te (be-)schrijven na factchecking, zo objectief als je maar kunt... en je persoonlijke mening / zienswijze dus binnen de perken te houden. Sowieso goed om te doen, maar ook om dat wat je schrijft en bijdraagt stand te laten houden. (Niemand zit er op te wachten om de bijdragen van een ander te diskwalificeren, terwijl dat niet anders kan wanneer je te gek 'uit je plaat gaat', of 'helemaal van god los raakt' in je schrijverij. Probeer dat met andere woorden te voorkomen ;-))


Ps.
Nog even een note bij de 'overlegpagina's:
Op persoonlijke overlegpagina's kun je met een ander in overleg gaan, maar is het NIET de bedoeling dat je dáárop medestanders om je heen gaat verzamelen om jouw mening(-en) / zienswijze(-n) te vuur en te zwaard te gaan onderbouwen, verdedigen of anderszins bij of aan een ander op te dringen. (Sowieso een slecht idee, maar ook met oog op het gegeven dat het ermee om publiekelijk toegankelijke pagina's blijft gaan, en we hier in weerwil van de Woke-beweging niet een schandpaal willen organiseren, kun je jezelf daarmee met andere woorden diskwalificeren).
Op de overlegpagina's bij artikelen kunnen we met elkaar in overleg gaan en van meningen en inzichten verschillen, en zijn die van meerdere mensen met andere woorden dus juist wel welkom... Om kennis te delen ;-)