Anderswat:Agenda

From Anderswat
Jump to navigation Jump to search

Disclaimer:

Een fraai voornemen om een agenda bij te willen gaan houden, maar gaat vooralsnog gewoon niet lukken om die up to date te houden.
Daarvoor komen we handen tekort.
(Kijk bijvoorbeeld eens om naar de Aktie Agenda)



Oud / Ancient

SOLO EXHIBITION 'EHBO', Galerie Ron Mandos, Amsterdam (NL)
Van ma. 13 November 2021 t/m vr. 31 December 2021
Makeability – as an ideal – reaches its apex here, overachievement resulting in perverse hyperbole. It’s a confrontation with life itself: the failure, the triumph and the inevitable collateral damage.

EHBO feels like a cross between a field hospital, labyrinth and sculpture garden in which religious iconography gets mixed up with all too human and post-human images. This installation is not for the impassive viewer, here the audience must wander amongst every level of human experience.
Zie voor meer info Van Lieshout agenda.

OIL, Beauty and Horror in the Petrol Age', Kunstmuseum Wolfsburg, Wolfsburg (DE)
Van za. 4 September 2021 t/m zo. 9 January 2022
Zie voor meer info Atelier van Lieshout, (en voor terug in de tijd AVL Ville).

Zondag 7 nov. '21 Vervolg op Samen voor Nederland, Mars voor menselijke verbinding, Malieveld Den Haag. Om 12.00 uur verzamelen de naar verwachting minimaal 50.000 demonstranten zich op het Malieveld. Om 13.00 uur begint men aan de 5.6 kilometer lange route door het centrum van Den Haag. Vanaf 14.30 uur zullen de eerste mensen het Malieveld weer oplopen, waar rond 15.30u nog enkele speeches plaats zullen vinden. Om 16.00 uur zit de dag er voor de demonstranten weer op en gaat men hopelijk met een tevreden gevoel weer naar huis.
Organisatie Samen voor Nederland blijft een uurtje langer om alles af te bouwen en het veld schoon achter te laten.

Ma. 11 t/m zo. 18 oktober '21, Klimaatrebellie, Den Haag
Voor meer info: zie Extinction Rebellion

Zondag 19 september '21, Symposium: 'De toekomst van de vrijheid voor jongeren!', inloop 10.00, aanvang 10.30, einde 16.30, Rudolf Steiner College, Tamboerstraat 9, 3034 PT Rotterdam, (zie kaart)
Presentaties: Senne Porte, Marieke Vingerhoets, Jenny Spaargaren
Workshops: Spiritualiteit, Dialoog, Gezondheid, Nieuwsconsumptie, Biografie, Maatschappij, Onderwijs, Euritmie - danskunst, Spel
Deelname € 15, neem je eigen brood mee, zij zorgen voor koffie, thee en soep
Link: voor meer + Aanmelden en betalen
Contact: hcoster63@gmail.com voor info en evt. reductie
De dag is gericht op jongeren. Mocht je zelf boven de 35 zijn en wel een of meer jongeren kennen die je zou willen meenemen naar dit versterkende evenement ben je van harte welkom! Of anders graag doorsturen aan wakkere jongeren? En sowieso welkom hoor!
Zie ook: Antrovista.com

Zondag 5 september '21 De Dam op - Samen voor Nederland - verzamelen vanaf 11.00 en door tot ca. 15.00 uur

Woensdag 16 juni 16.30- ca. 18.00 uur, livestream Uitnodiging Lancering Bundel 18: Lijdelijk toezien? Onafhankelijk toezicht in de democratische rechtsstaat. Een nieuwe uitgave in de Montesquieu Reeks, gaat in op diverse actuele vraagstukken rondom onafhankelijk publiek toezicht in Nederland.
Toezicht binnen het overheidsapparaat is de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gekomen door verschillende affaires en incidenten, met de toeslagenaffaire als het voornaamste en meest schrijnende voorbeeld. Welke rol vervullen toezichthouders en inspecties bij dergelijke affaires? En hadden zij deze misstanden kunnen voorkomen?
Klik deze link voor meer info en deze voor aanmelden

Actualiteitendebat Europese belastingen - 'Wie gaat dat betalen?', maandag 28 juni via livestream Meld je nu aan voor de livestream van het Actualiteitendebat met onder meer hoogleraar belastingrecht Jan van de Streek, journalist Laurens Berentsen en moderator Marleen de Rooy.
Klik deze link voor aanmelden

Za. 29 mei om 15:00 uur, Europahuis Den Haag, "Een nieuwe omgang met eigendom van kapitaal"
"In een gezonde economie mogen producten en diensten vrij verhandeld worden. Maar in onze economie handelen we ook in heel andere zaken: o.a. natuur (grond), kapitaal (bedrijven) en arbeid. In deze voordracht gaat Arjen Nijeboer in op negatieve gevolgen die de verhandelbaarheid van kapitaal heeft voor de economie. Door handel in kapitaal is een bezittende klasse ontstaan die niets produceert voor de samenleving, maar die anderen voor zich laat werken."
Arjen Nijeboer is mede-oprichter van MeerDemocratie.nl en schrijft regelmatig over politiek en economie voor dagbladen en tijdschriften in binnen- en buitenland.
De bijeenkomst begint om 15:00 en duurt met een kop soep tot ± 18:15. Er is ruim gelegenheid voor vragen en gesprek. Geef je op bij Marianne Veltman, tel 070-3643479 of bij Christian ter Veer tel 06-30004203. Je kunt ook een email sturen naar eurosophia@gmail.com - (Europahuis Den Haag)

Dinsdag 11 mei 13.00-13.15 uur, aanbieding petitie via livestream
De petitie 'Voor een vrije samenleving! tegen een vaccinatiepaspoort en testdwang, werd door meer dan 150.000 mensen ondertekend. Dinsdag 11 mei bood partijleider Bas Filippini de petitie aan de kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) aan.
De petitieaanbieding werd live gestreamd op de website van de Tweede Kamer vanaf 13:00 uur.
Terugkijken kan via Aanbieden petitie 'Voor een open Samenleving' 11 mei 2021

Woensdag 5 mei vanaf 17:00 - Vrijheid op de Dam Onze vrijheid staat onder druk. Onze rechtstaat ook. Structureel. Middels controle, discriminatie paspoorten, testen, lockdowns en gedwongen quarantaine. Vrij en Sociaal Nederland staat op.
Volg deze link voor een terugblik, (Sprekers: welkom door Bas Filippini, vervolgens alle volgende introducerend ... vanaf 06:18 Bob de Wit, 13:25 Hans van Bommel, 26:15 Ghislen Nysten, 33:45 Flavio Pasquino, 42:00 Michel Reijinga, 51:20 Bart Maes, 1:08:50 Irene van der Marel, 1:13:05 Dennis Spaanstra, 1:14:40 afronding door Bas met minuut stilte, einde om 1:25:40 ... en waarom er daarna nog een zelfbenoemde amsterdamse dichter op de zeepkist klom mag een raadsel heten).

Zaterdag 1 mei Den haag van 15:30 tot 18:30
Inleiding Sociale Driegeleding door Arjen Nijeboer. Vrijheid, gelijkheid en broederschap als sleutels tot vernieuwing. Op 1 mei zal Arjen Nijeboer een inleiding geven over de Sociale Driegeleding in het ´Europahuis Den Haag´, bij Marianne Veltman. Wanneer we begrijpen welke van de drie kernwaarden bij welk gebied van de samenleving hoort, namelijk het culturele leven, het rechtsleven of de economie, hebben we zowel een sleutel om te zien wat er in deze tijd misloopt als een basis om een gezonde samenleving op te bouwen.
Arjen Nijeboer is journalist en medeoprichter van MeerDemocratie. Hij schreef onder andere het boek ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap, grondslagen voor de maatschappij van morgen'.

De bijeenkomst begint om 15:30 en duurt met een kop soep tot 18:30. Er is ruim gelegenheid voor vragen en gesprek. Geef je op bij Marianne Veltman, tel 070-3643479 of bij Christian ter Veer tel 06-30004203. Je kunt ook een email sturen naar eurosophia@gmail.com

Maandag 19 april 16:30 - 18:00 uur, via livestream
Montesquieu Instituut Uitnodiging: Hebben we een nieuwe Grondwet nodig? Debat over de toekomstbestendigheid van de Nederlandse Grondwet.
Op 17 maart werd er niet alleen over de Tweede Kamer, maar ook over wijzigingen van de grondwet gestemd. Weinig burgers zijn zich hiervan bewust: in de afgelopen 100 jaar is de Nederlandse grondwet een ‘rustig bezit’ geworden. Nu de principes van de democratische rechtsstaat in binnen- en buitenland steeds meer ter discussie staan komt de vraag op of dit niet moet veranderen.
Is een herwaardering van het ‘constitutionele erfgoed’ noodzakelijk, zoals de commissie-Remkes in 2019 bepleitte? Hoe zouden we de ‘constitutionele geletterdheid’ van burgers, politici en rechters kunnen vergroten? En leent de huidige grondwet zich daar eigenlijk wel voor, of hebben we een nieuwe grondwet nodig?
Terugkijken debat: Hebben we een nieuwe grondwet nodig?

Woensdag 7 april '21, vanaf 17:15
Nog op zoek naar iets om te kijken op deze lange lege avonden? ---- Er komt een interessant online evenement aan naar aanleiding van het boek 'Zo hadden we het niet bedoeld – De tragedie achter de toeslagenaffaire'.

Woensdagmiddag 7 april gaat auteur Jesse Frederik in gesprek met journalisten en Tweede Kamerleden. Hoe leidt de dynamiek tussen politiek en media tot schandalen als de toeslagenaffaire? Moet belangrijk wetgevingswerk de politieke verslaggeving beter bereiken? Hoe kan het systeem verbeterd worden om herhaling te voorkomen? Het debat met Helma Lodders (VVD), Femke Merel van Kooten-Arissen (Splinter), Yvonne Hofs (de Volkskrant) en Stéphane Alonso (NRC) in Nieuwspoort is vanaf 17.15 uur via een livestream te bekijken. Er is ruimte voor vragen en opmerkingen. We willen je bij dezen van harte uitnodigen voor deze politieke boekenclub. Meld je hier aan